בבקרים ובערבים כבר מתחיל להיות קריר…. והשמיים בחוץ מתחילים להתכסות עננים…
הסתיו קרב ובא…
לפני שנה קיבלתי תפקיד חדש- ללמד מדעים. האמת בהתחלה ממש לא התחברתי למקצוע, אבל בהמשך התאהבתי! במיוחד בנושאים של כיתה א’.
עבדתי ללא חוברות וגיליתי שמאוד קשה לאתר חומרים מתאימים ומעניינים. ואז החלה המלאכה שלי.
אחד מהנושאים הראשונים במדעים הוא עונת הסתיו. החלטתי להכין מרכז בנושא. בכיתה ב’ הילדים יכולים לגשת למרכז לבד ולעבוד באופן עצמאי. בכיתה א’ יש משימות שהמורה מבצעת ביחד עם הילדים.
אז מה יש במרכז בנושא הסתיו?
- משחק זיכרון- סימני הסתיו- התאמת תמונה לסימן כתוב.
- כרטיסיות מיון סימני הסתיו לפי עופות, צמחים, מזג אוויר וזוחלים.
- משחק “נכון/ לא נכון”.
- כתיבה- דברים שאני אוהב/ת בסתיו.
- “אני רואה, אני חושב, אני שואל…” רעיון לדף עבודה שלקחתי מהפינטרס. מניחים בסלסלה תמונות של סימני הסתיו (התמונות כבר נמצאות בקובץ שלי). הילדים בוחרים תמונה שמוצאת חן בעיניהם והם כותבים בכרטיסייה מה הם רואים, מה הם חושבים ושואלים שאלות על מה שראו. במרכז הזה גם ילדים שעוד לא למדו לקרוא יכולים לכתוב משמיעה. למשל “לטאה” יכתבו כך: “לטא” או כך: “לתא”.
- חשבון- כרטיסיות לבנייה ותרגול של חיבור וחיסור. אפשר להניח על החילזון ועל הקיפוד חרוזים בצורת עלים ולחבר תרגיל. מניילנים את הכרטיסיות לשימוש רב פעמי.
התלמידים מסוגלים לעבוד בפינה מעין זו באופן עצמאי לחלוטין? האם את עושה היכרות עם הפינה לפני שאת שולחת תלמידים? כיצד התהליך מתבצע?
בוודאי שעושה היכרות ומתרגלת גם את המיומנויות בשיעורים שונים ובנושאים שונים. אחרי תקופה, ובהדרגה- הילדים
יכולים להיות עצמאיים.